Web Analytics

Sumai Hotel Apartment Murah Di Kuala Terengganu

Bila bercerita mengenai Terengganu mesti ramai yang sudah terbayangkan dengan keindahan pantainya bukan…?

Terengganu sentiasa menjadi destinasi pelancongan kerana keindahan laut dan pulaunya yang bukan sahaja popular di kalangan rakyat tempatan malahan di kalangan pelancong luar dan seringkali menjadi tarikan pelancong bagi ramai orang.

Sumai hotel apartment

Menginap di Sumai Hotel Apartment

Tahun ini, memang bertuah bagi saya sebab saya telah menerima jemputan untuk membuat liputan di Sumai Hotel Apartment yang terletak di pusat bandar. Tempat ini adalah tidak jauh dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Terengganu.

Sumai Hotel Apartment menawarkan kos penginapan yang murah tetapi selesa serta akses yang mudah ke destinasi-destinasi pelancongan yang ada di Terengganu dan tapak budaya seperti Pantai Batu Buruk, Dataran Shah Bandar, Batu Buruk Recreation Park, Pasar Pasang dan Masjid Al-Mukrafi Billah shah.

hotel terengganu

Dari pemerhatian kami di laman rasmi Sumai Hotel Apartment, dekorasi untuk setiap bilik di dalam hotel ini amat cantik dan dengar-dengar cerita juga pemandangan dari luar tingkap bilik hotel juga amat menarik.

Bagi mereka yang gemar bercuti sambil menikmati pemandangan yang cantik dari luar bilik lebih-lebih lagi menikmati pemandangan matahari terbenam di Sumai Hotel Apartment memang pilihan yang terbaik.

hotel terengganu 2

Pelbagai Pilihan Bilik Untuk Anda

Sumai Hotel Apartment menawarkan beberapa pilihan bilik dengan harga yang berpatutan serta dilengkapi dengan pelbagai kelengkapan yang lengkap dan selesa.

Berikut adalah pilihan bilik yang disediakan oleh Sumai Hotel Apartment :

  • Studio Room / Queen-sized Bed / 2 Breakfast
  • Suite Room / Twin Bed / 2 Breakfast
  • Standard Apartment / 2 bedrooms for 4 – 6 pax per unit / 3 Breakfast
  • Deluxe Apartment / 3 bedrooms for 6 – 8 pax per unit / 4 Breakfast
  • Superior Apartment / 4 bedrooms for 7 – 10 pax per unit / 4 Breakfast
  • Suite Apartment / 4 bedrooms for 7 – 10 pax per unit / 4 Breakfast

Sumai Hotel Apartment juga ada menyediakan pakej-pakej untuk mereka yang ingin mengadakan majlis perkahwinan, mesyuarat, hari keluarga dan banyak lagi. Untuk pakej-pakej tersebut anda boleh layari laman rasmi Sumai Hotel Apartment.

Lawatan Ke Tempat Menarik Di Sekitar Kuala Terengganu

Selain dari tajaan penginapan oleh Sumai Hotel Apartment, dengar-dengar cerita juga kami akan dibawa untuk melawat tempat-tempat menarik di sekitar Kuala Terengganu yang tersedia ada di dalam pakej Sumai Hotel Apartment. Wah! Tak sabar pula rasanya kami nak kesana dan melawat tempat-tempat menarik di Kuala Terengganu.

Kebaikan

Hotel ini berada di lokasi yang sangat baik di mana anda boleh dapat pemandangan laut yang indah dari hotel yang anda tinggal. Hotel ini adalah berhampiran dengan pantai Batu Burok. Jaraknya amat pendek di mana anda boleh berjalan kaki untuk sampai ke pantai Batu Burok dalam masa 5 minit sahaja. Ia mempunyai bilik yang luas dan bersih. Untuk umat Islam mereka menyediakan hantaran karpet dan qibla.

Ia merupakan hotel yang bagus dan boleh anda santai di sana. Terdapa satu masjid yang berdekatan dengan hotle ini. Jadi amat mudah bila perlu pergi bersembahyang.

Sesetengah kakitangan di hotel ini sangat membantu dan ceria. Anda boleh rasa semangat servis mereka semasa berada di dalam.

Terdapat satu perkara yang boleh saya beri tumpuan kepadanya. Iaitu makanan yang disediakan dalam hotel ini adalah benar-benar hebat. Mereka mempunyai seorang tukang masak yang hebat yang anda akan puas hati dengan makanan yang disediakan oleh tukang masak tu.

Rasa makanan yang disediakan benar-benar enak dan sedap sekali. Saya rasa amat sempurna untuk hidangan yang saya makan di sana. Biarpun roti jala, kari mee, atau nasi lemak, semua rasanya bagus dan lazat sangat.

Keburukan

Hotel maintenance bukan baik sangat. Penyelenggaraan kolam renang tidak diuruskan dengan betul. Bilik untuk tukar baju tidak mencukupi. Boleh hotel ini pertimbangkan untuk melakukannya dan menguruskannya dengan lebih baik.

Kekurangan tempat letak kereta di hotel apartment ini. Tempat letak kereta cuma sikit saja dan tidak mencukupi di dalam bangunan semasa tempoh puncak.

Walaupun hotel ini membenarkan untuk meletak kereta di tempat letak kereta yang berdekatan di mana anda perlu membayar bayaran parkir tetapi bayaran ini akan dibayar balik bila checkout. Tetapi ini masih bukan mudah jika ada banyak beg-beg yang perlu angkat ke dalam dan keluar dari hotel.

Baucar yang diberikan untuk makan sarapan tidak cukup. Bagi satu bilik yang boleh menampung 6 orang, hotel ini cuma bagi 4 baucar sarapan pagi saja. Jika anda pergi dengan 6 orang, maka 2 orang perlulah bayar untuk sarapan.

Restoran selalu digunakan untuk acara perkahwinan dan semua pelanggan yang duduk di hotel ini dilarang masuk ke dalam restoran bila ada jamuan perkahwinan. Pelanggan cuma boleh makan di laluan dewan  di mana perkhidmatan makanan sedia di sana.

Artikel berkaitan:
Lawatan ke tempat menarik di Melaka

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *