Web Analytics

Kenapa Perlukan Karpet Kereta Ajaib?

Adakan anda mengalami masalah sudah pergi ke kedai cuci kereta untuk cuci karpet kereta anda tetapi masih rasa tidak bersih? Adakah anda menghadapi masalah seperti berikut:

  • Karpet kereta nampak terlalu kotor, segan sangat apabila perlu tumpang orang lain.
  • Mempunyai kanak-kanak yang suka minum dan makan dalam kereta. Kebarangkalian besar air minuman tertumpah ke atas karpet dan jadikannya basah, kotor dan berbau busuk.
  • Karpet kereta anda tidak ketat dan anda perlu selalu menyesuaikannya kepada kedudukan asal.
  • Permukaan karpet terlalu licin yang mengakibatkan kaki anda selalu tergelincir.
masalah karpet
masalah karpet

Jika apa-apa yang dinyatakan di atas merupakan masalah yang anda sedang menghadapi dengan karpet yang sedia ada dalam kereta anda, maka ia adalah sebab-sebab yang munasabah untuk anda mempertimbangkan untuk menukar karpet sekarang.

 

Apa Kelebihan Karpet Kereta itu?

Di pasaran, terdapat pelbagai jenis karpet yang boleh anda dapat. Jadi, kemungkinan besar anda akan tanya: kenapa I perlu beli karpet Ottoman ini? Jika anda mempunyai soalan seperti ini, maka anda boleh terus baca selanjutnya.

fullset black car mat with red lining
fullset black car mat with red lining

Karpet ini dihasilkan untuk melindungi lantai kereta anda dari lumpur, air, serangga, tanah dan zarah lain yang tidak diingini.

Karpet ini amat kekal dan boleh digunakan untuk banyak tahun. Ia dapat menyesuaikan sepenuhnya di atas lantai kereta anda. Ia adalah satu penyelesaian yang mutlak sempurna bukan sahaja untuk kereta baru tetapi juga untuk kereta lama.

Anda boleh cuba dapatkan satu dan angkatnya dengan tangan anda, segera anda boleh dapat tahu ini adalah produk yang amat berkualiti. Ia bersifat lembut, jadi ia tidak akan merosakkan bawah kereta anda juga.

Karpet ini boleh memberi anda perasaan benar-benar bagus untuk kaki anda. Ia tegas untuk pijak di atas dan ia juga lembut seperti bantal. Ia adalah sangat selesa bagi semua pemandu yang selalu memandu untuk tempoh yang panjang.

Ia boleh dimuatkan ke dalam kereta anda dengan sempurna.

good fit

Selepas pasang kat lantai kereta anda, kelihatan keseluruhan kereta dalaman segera menjadi amat jelita dan menarik.

place the carmat

Permukaan karpet diperbuat daripada bahan mentah yang sangat kuat lagi lembut. Sentuhan dengan jari anda boleh segera rasa kelembutannya.

 

Ia tidak menggangu gear dan brek semasa anda memandu. Malahan ia memberi sokongan kepada kaki anda apabila anda perlu tukar pijakan ke atas gear dan brek.
good accelerate and brake

Permukaan diperbuat daripada bahan yang amat tegas. Walaupun pakai pisau untuk potong di atas permukaan, tapi ia tetap tidak koyak. Bahan ini amat tahan calar.
scratch resistant carpet

Tanpa risau tentang tumpahan air atas karpet lagi. Jika mimuman atau kopi tertumpah atasnya, anda cuma perlu pakai satu kain dan keringkannya sahaja. Amat senang.
easy to clean

Karpet ini diperbuat daripada bahan yang mampu menanggung suhu yang tinggi. Maka ia adalah kalis api. Anda boleh cuba dengan nyalanya dengan pemetik api tetapi karpet ini tidak akan terbakar langsung.

flame resistant

Apa Bahan Yang Diperbuat Daripadanya?

Karpet ini terdiri daripada 5 lapisan:

foam material
foam material

Lapisan pertama diperbuat daripada kulit PU.

Nama penuh untuk PU adalah Poliuretana. Ia merupakan sejenis plastik yang mempunyai sifat 3 jenis bahan utama, iaitu buih tegar, busa fleksibel, dan elasto-plastik. Bahan kimia ini merupakan bahan pembinaan popular disebabkan oleh keupayaannya untuk menjadi pelbagai bentuk. Juga ia mempunyai kekuatan yang mencukupi.

Lapisan ke-dua dan ke-empat adalah sejenis gam mesra alam yang digunakan untuk melekatkan kulit PU dan lapisan ke-lima.

Lapisan ke-tiga adalah diperbuat dari kain bukan tenunan(non woven fabric) yang juga mesra alam.

Akhirnya, lapisan ke-lima adalah lapisan anti skid yang dibina untuk mengelakkan karpet dari tergelincir dan tetap melekat pada karpet original.

mesra alam

Karpet yang dipasang atas lantai kereta

karpet kereta ottoman

 

Contoh Kereta Yang Pasang Karpet Kereta Ottoman

brown carpet

 

red carpet

 

1 thought on “Kenapa Perlukan Karpet Kereta Ajaib?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *