Web Analytics

Fesyen Rambut Lelaki Terkini

Apakah gaya dan fesyen rambut bagi lelaki yang terkini? Ketahui 3 fesyen rambut lelaki terkini dan terbaru sepanjang tahun 2016, 2017, 2018 melalui artikel di bawah.

Hari di mana hanya wanita yang menunjukkan minat yang tulus terhadap fesyen rambut mereka kini hilang kerana lelaki juga turut tertarik dengan fesyen rambut sebagaimana wanita. Mereka mempunyai banyak alasan dan sebab tersendiri untuk menjadi sedemikian.

Ia tidak boleh dinafikan bahawa gaya rambut seseorang itu menentukan diri atau personaliti seseorang. Jadi, walaupun pada hakikatnya lelaki tidak memerlukan banyak pilihan fesyen rambut sebagaimana wanita, mereka masih tetap memerlukan pelbagai fesyen yang menjadi pilihan tersendiri.

Trend dan Fesyen Rambut Lelaki Terkini

Sentiasa kemaskini dengan trend terkini dan menukar penampilan mereka merupakan perkara yang turut diambil kira dan bernilai bagi lelaki.

Jelas sekali, melalui artikel ini saya akan kongsikan a fesyen rambut lelaki terkini dengan memberi tumpuan kepada gaya-gaya rambut pendek lelaki, dalam masa yang sama akan ada banyak perkara yang berguna untuk dipertimbangkan bergantung kepada jenis perubahan yang dikehendaki.

Pendek

Fesyen Rambut Lelaki Terkini

Jenis gaya rambut ini sentiasa menjadi fesyen pilihan di kalangan lelaki. Ia tidak memerlukan penyelenggaraan yang rumit dan ia sentiasa kelihatan baik pada lelaki. Biasanya, gaya rambut jenis ini didatangkan dengan bentuk berlapis dan boleh dibentuk dengan gel atau semburan rambut.

Dalam kes ini, rambut dicukur sangat dekat di bahagian belakang tetapi mengekalkan sedikit panjang pada bahagian atas. Ini akan membolehkan seseorang untuk membentuknya dalam pelbagai cara.

Jenis gaya sebegini sempurna untuk digayakan ke mana sahaja samada ke pejabat atau keluar malam, jadi anda tidak perlu bimbang untuk merapikannya berulang-ulang kali.

Fauxhawk

fesyen rambut pendek lelaki
Nama fesyen yang menarik bukan? Jenis gaya rambut ini tidak begitu liar seperti gaya Mohawk tetapi ia datang dengan satu perubahan penting berbanding dengan gaya rambut normal anda.

Ingin tahu bagaimana rupanya? Setiap bahagian rambut dipotong pendek, tetapi ia tidak dicukur. Bahagian tengah rambut anda panjang (memberi anda peluang untuk spike (pacak) rambut ikut kesukaan dan kehendak anda) manakala dua belah yang lain boleh dibiarkan sahaja atau dipacakkan.

Ianya terpulang kepada anda! Dalam usaha untuk mengekalkan gaya rambut ini, anda akan memerlukan lebih banyak semburan rambut atau gel, jadi jika anda jenis yang tidak begitu ghairah tentang produk-produk rambut, anda barangkali perlu jauhkan diri dari gaya ini.

Serabut – Tidak Kemas

fesyen rambut pendek lelaki

Ia bukanlah gaya pilihan seorang pemain bola sepak, tetapi ia turut menjadi salah satu jenis potongan rambut yang popular dan mungkin akan kekal dengan cara ini untuk tempoh masa yang panjang.

Banyak bintang dan lelaki di seluruh dunia menjadi peminat gaya ini seperi Jepun dan Korea. Anda perlu membiarkan rambut anda panjang, tetapi tidak terlalu panjang (kira-kira dua inci dari rambut di sekeliling kepala).

Kemudian masuk bahagian yang agak rumit: apabila anda telah mencapai panjang tersebut, anda serabutkan rambut anda menggunakan tangan anda, tambah sedikit gel atau semburan untuk ulanginya berkali-kali sepanjang hari dan… itu sahaja!

Demikian 3 pilihan fesyen rambut lelaki terkini yang menjadi gaya lelaki moden masakini tidak mengira umur samada sekolah rendah mahupun menengah turut mengenakan gaya dan fesyen rambut sebegini.

Fesyen Rambut Menpengaruhi Seseorang Lelaki

Gaya rambut untuk lelaki boleh terdiri dari botak hingga rambut panjang. Potongan rambut pendek memberikan seorang lelaki penampilan muda dan berfungsi dengan baik jika seorang lelaki mempunyai wajah yang bujur. Gaya ini tidak boleh dipilih jika lelaki itu mempunyai ciri-ciri wajah yang dia ingin melembutkan.

Sekiranya seorang lelaki ingin mencapai rupa semulajadi, potongan rambut tengah-tengah berfungsi dengan baik. Pemotongan rambut panjang untuk lelaki memerlukan lebih banyak kerja untuk mengekalkan daripada pemotongan yang lebih pendek.

Adalah bijak untuk menggunakan produk rambut profesional dengan rambut panjang untuk gaya dan mengekalkan rupa untuk sepanjang hari. Pandangan klasik seperti bintang akan sentiasa kelihatan tidak kira apa yang anda lakukan pada hari anda.

Potongan rambut yang baik memberikan manfaat psikologi kepada seorang lelaki. Ia boleh membuat dia berasa lebih baik tentang dirinya dan membantu dia merasa berjaya. Ia menggambarkan sedikit tentang pilihannya. Gaya rambut boleh berfungsi sebagai sistem pesanan segera yang membiarkan orang lain mengetahui keperibadiannya sebelum dia bercakap.

Bagaimana dengan anda? Adakah anda sudah mempunyai fesyen rambut anda sendiri? Jika masih belum, apa kata anda cuba sahaja ketiga-tiga fesyen di atas dan kemudian buat keputusan yang manakah gaya rambut yang sesuai dengan diri dan personaliti anda.

Jangan risau sekiranya rambut kusut masai, ia boleh dirapikan semula, lagipun ia sentiasa tumbuh memanjang bukan?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *