Web Analytics

Hidup

hari raya

10 Tips Raya: Bagaimana Raya Anda Kali Ini Lebih Bermanfaat

Sekarang mungkin semua orang sedang sibuk shopping baju raya. Macam-macam fashion nak dicubanya. Kalau bagi mak saya, dia tak suka beli baju kurung. Biasalah, sebab mak saya dia seorang tukang jahit. Jadi dia tak suka tengok jahitan orang lain sanagat sebab rasa tak kemas seperti apa yang dia jahit. Saya memang setuju dengan mak sebab …

10 Tips Raya: Bagaimana Raya Anda Kali Ini Lebih Bermanfaat Read More »

passion compassion

Hasrat Atau Kasih Sayang?

Apa itu passion dan apa itu compassion? Semua orang cakap, “Follow your passion!” “Follow your passion!” GO GO GO! Sebelum masuk bab compassion, aku nak mula cerita iaitu kongsi pasal kehendak sebenar aku. Aku ni suka gila kat art. Aku appreciate inner beauty terlalu mendalam. Kadang-kadang, bila aku luah kat kawan, “Engko ni jiwang jugak …

Hasrat Atau Kasih Sayang? Read More »

impian

Kontrajustifikasi Tentang Impian Saya

Bosan dengan lolongan jiran yang sungguh syok nya berkaraoke, saya mengambil keputusan untuk bermenung seketika. Lepas tu, saya online dan tengok blog sendiri. Lepas itu, baca blog orang lain. Saya tenggelam dalam dunia sendiri, seolah-olah mulut orang sebelah rumah telah dijahit rapi. Lamunanku begitu asyik setelah melayari blog ini… Dia ini saya lihat sebagai seorang …

Kontrajustifikasi Tentang Impian Saya Read More »

Scroll to Top